Friday, May 9, 2014

သေဘၤာဥဘန္းဒီ (ကတက္ဥေျခာက္) သုပ္

(က်ဳိက္ထီးရိုးမွာ ကတက္ေျခာက္ ေရာင္းပါသတဲ့)

ရခိုင္ေတြက ကတက္ဥကို ပုစြန္ဟင္းျမိဳးေလးနဲ႔ ပင္စိမ္းေလးခပ္ျပီး ဟင္းခ်ဳိခ်က္စားတယ္ ၊ ကတက္ပင္ရဲ႕ အညႊန္႔ေလးေတြကို ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ ဟင္းေလွာ္ေလးခ်က္စားတတ္ပါတယ္ ...... အခုလို အေျခာက္ခံျပီး အမွ်င္ေလးေတြလုပ္ထားျပီးေတာ့လည္း စားတတ္ၾကပါတယ္ ........

ခ်က္နည္း ....... ကတက္ဥအေျခာက္ အမွ်င္ေတြကို ေရစိမ္ျပီး ေဆးထားေပးပါ ...... ျပီးရင္ ေရေႏြးနဲ႔ျပဳတ္ပါ .... ႏူးျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆယ္ထားျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ ..... ရခုိင္တို႔ရဲ႕ အသုပ္နည္းအတိုင္း ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ငပိကို မီးကင္ပါ ...... မီးကင္ျပီးတဲ့ ငရုတ္သီးနဲ႔ ငပိကို ၾကက္သြန္ျဖဴေလးထည့္ျပီးေထာင္းေပးပါ ..... ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးပါ ...... ျပီးရင္ေတာ့ သုပ္မယ့္ ပန္းကန္ / ခြက္ထဲကို ေရစစ္ထားတဲ့ ကတက္ဥအမွ်င္ေလးေတြ ၊ ငရုတ္သီးငပိေထာင္းရယ္ ၊ ၾကက္သြန္နီရယ္ ထည့့္ျပီး အခ်ဳိ အငံ အရသာထည့္ျပီးေတာ့ ေရာနယ္ေပးရံုပါပဲ ........ မက်ည္းႏွစ္ေလး ေရေဖ်ာ္ျပီး ထည့္ေပးလိုက္တယ္ဆိုရင္ ခြ်ဲခြ်ဲေလးနဲ႔ ထြဋ္တဲ့အရာသာေလးနဲ႔ သေဘၤာဥဘန္းဒီ / ကတက္ဥအမွ်င္သုပ္ေလးကို ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ရပါျပီတဲ့ရွင္ .......... အခ်ဥ္အတြက္ သံပုရာသီးနဲ႔လည္း သုပ္စားတတ္ၾကပါတယ္ .......... ရခိုင္ေတြအတြက္ ၾကိဳက္တဲ့ အစားစာထဲက တစ္ခုပါ ...........

ဟုတ္ကဲ့ ကြ်န္မအတြက္ မစားရတာ ဆယ္စုႏွစ္တစ္ခုစာ ရွိေနျပီျဖစ္တဲ့ ဟင္းမို႔လို႔ တန္ဖိုးထား တင္ေပးလိုက္ပါတယ္ ......

အားလံုးကို ေက်းဇူးပါ ................


အစားအေသာက္ကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ေစတနာထား ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းဟာ အႏုပညာတစ္မ်ဳိးပါ ........ 

Credit to > အစားအစာကမၻာ

No comments:

Post a Comment