(ဝမ္းထဲ အစာမရွိခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္မစားသင့္)
အခ်ိဳ႕ေသာလူမ်ားဟာ ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္ အစာေျပေစရန္
စားတတ္ၾက ပါတယ္။ အခ်ိဳ ႔က်ေတာ့ အဆီက်ေစရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္ ငွက္ေပ်ာသီးကို
အိပ္ယာထခ်ိန္မွာ မွီဝဲတတ္ၾကပါတယ္။
အမွန္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးတဲ့အခါမွ စားသင့္တဲ့ သြားရည္စာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
ႏိုင္ငံတကာမွ ေဆးပညာရွင္သုေတသနအဖြဲ႔မ်ားက အမ်ိဳးမ်ိဳးအေျဖထုတ္ ၾကပါတယ္။.
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၁။
ငွက္ေပ်ာသီးဟာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ထဲမွာ
အစာမရွိတဲ့အခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားမိရင္ ေသြးထဲမွာ မဂၢနီဆီယမ္ ဓာတ္
ျမင့္တက္လာျပီး ေသြးလည္ပတ္မွုႏွုန္းကို ျမန္ဆန္ေစပါတယ္။ အက်ိဳးဆက္အားျဖင့္
heart attack လို႔ေခၚတဲ့ ရုတ္တရက္ ႏွလံုးခုန္ရပ္ တန္႔ျခင္း၊
မူးေမ့ျခင္းမ်ား ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၂။
ငွက္ေပ်ာ္သီးမွာ ကယ္လိုရီ ၆၀ မွ ၁၈၀ အထိပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီဓာတ္
အင္မတန္ၾကြယ္ဝတဲ့အစားအစာျဖစ္ျပီး မနက္စာအေနနဲ႔ ငွက္ေပ်ာ္သီး
စားသံုးလိုက္ျပီး ေန႔လည္၊ညေန ေတြမွာ သာမန္အစားအေသာက္မ်ား စားသံုး တဲ့အခါ
ကယ္လိုရီဓာတ္ လြန္ကြ်န္မွုကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အက်ိဳးဆက္ကေတာ့
တစ္ရက္၊တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ေထာင္ေက်ာ္ တုိးေနေစျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္
ပိုဝလာႏိုင္ေခ်မ်ားပါတယ္။ အျခား က်န္းမာေရး ဆုိးက်ိဳးမ်ားလည္း
ျဖစ္ႏိုင္ေခ်ရွိပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးေနာက္
စားသံုးျခင္းသာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ျပီး မလိုအပ္တဲ့ အျခား ခႏၶာကိုယ္မွ
မလိုအပ္သည့္ ဓာတ္မ်ားကို ေလာင္ကြ်မ္းေစ ပါတယ္။ ဒါမွ အမွန္တကယ္ ပိန္လာေစမွာ
ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလိုမဟုတ္ပဲ အစာမရွိခ်ိန္ စားသံုးမိရင္ေတာ့ အထက္ပါ
ေတြ႔ရွိခ်က္မ်ား အတိုင္း Heart attack ျဖစ္ျခင္း၊ ပိုဝလာႏိုင္ေခ်
ရွိျခင္းတုိ႔ ကို ၾကံဳေတြ႔ ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
----
Ref:morningbananadiet.org
ေCredit to > ေအာင္ခမ္း ( ရိုးရာေလး )
No comments:
Post a Comment