Friday, August 16, 2013
ဘရုိကိုလီတစ္မ်ိဳးတည္းတြင္သာ ေတြ႔ရွိရတတ္သည့္ ျဒပ္ေပါင္းကခႏၶာကိုယ္ဆဲလ္စြမ္းအင္ကို ျပန္လည္အားျဖည့္ႏိုင္
ဘရိုကိုလီေခၚတဲ့ အစိမ္းေရာင္ပန္းေဂၚဖီ တစ္မ်ိဳးတည္းမွာသာ ပါ၀င္တတ္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းတစ္မ်ိဳးဟာ ခႏၶာကိုယ္တြင္းဆဲလ္ေတြရဲ႕ စြမ္းအင္ကို ျပန္လည္အားျဖည့္ႏိုင္တဲ့ မိုက္တိုခြန္ဒရီးယားေခၚ ဘက္ထရီရဲ႕ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဘရိုကိုလီစားတာေၾကာင့္ ကင္ဆာနဲ႔ ႏွလုံးေရာဂါ အပါအ၀င္ က်န္းမာေရးျပႆနာမ်ားမွ ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ေနာ၀ွစ္အဟာရ တကၠသိုလ္မွ သိပၸံပညာရွင္ေတြက အမ်ိဳးသားေတြနဲ႔ အမ်ိဳးသမီးေတြကို ဘရိုကိုလီ မစားခင္နဲ႔ စားအၿပီးမွာ ေသြးေဖာက္ၿပီး စစ္ေဆးခဲ့ပါတယ္။ ေလ့လာမႈမွာ ပါ၀င္တဲ့ လူေပါင္း ၁၉ ဦးဟာ အပတ္စဥ္ ဘရိုကိုလီ ၄၀၀ ဂရမ္ စားသူေတြျဖစ္ၾကပါတယ္။ သူတို႔ဟာ Glucoraphanin ျမင့္မားစြာပါ၀င္တဲ့ Beneforte ေခၚတဲ့ ဘရိုကိုလီအမ်ိဳး အစားကို စားခဲ့တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ Glucoraphanin မ်ားစြာပါ၀င္တဲ့ ဘရိုကိုလီေတြဟာ ဆဲလ္ေတြရဲ႕ ဘက္ထရီျဖစ္တဲ့ မိုက္တိုခြန္ဒရီးယားအတြင္း ဓာတုတုန္႔ျပန္မႈေတြကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစတယ္လို႔ ေတြ႔ရွိခဲ့ပါတယ္။ မိုက္တိုခြန္ဒရီးယားေတြဟာ အလြန္အေရးႀကီးပါတယ္။ သူတို႔မွာ ခ်ိဳ႕ယြင္းခ်က္ေတြရွိလာရင္ အသက္အရြယ္နဲ႔ဆိုင္တဲ့ ေရာဂါေတြ အမ်ားအျပား ရရွိႏုိင္ပါတယ္။
ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး
Credit to > Good Health > THanks
Labels:
က်န္းမာသုတ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment