Tuesday, August 20, 2013
ၾကက္သား ဒန္ေပါက္
ၾကက္ကို ေလးစိတ္ စိတ္၍ အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္ခုထဲသို႔ ေရေဆးျပီး ထက္ပိုင္းပိုင္းထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။ ၾကက္သားမ်ားကို ႏွပ္ထားရန္ ဆား၊ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ဒန္ေပါက္မာဆလာ၊ဒိန္ခ်ဥ္၊ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွုန္႔၊ ေလညွင္း၊ ဖာလာေစ႔ ၊ဇာပြင္႔ ၊ကလာေ၀ရြက္၊သစ္ဂ်ပို္း၊ဇီယာ၊ဇီယာမွုန္႔၊နံနံေစ႔မွုန္႔ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း တို႕ကို ထည္႕ျပီး ေရာနယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ဂ်င္း ေထာင္းျပီး အရည္ၫႇစ္ထည္႔ ပါ။သမေအာင္ ၾကက္သားမ်ားကို ႏုယ္ျပီးလွ်င္ အနည္းဆုံး ၃နာရီခန္႔ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ႏွပ္ထားေပးပါ။
ၾကက္သားကို ႏွပ္ထားစဥ္အတြင္း ဆန္ကို နာရီ၀က္ခန႔္ ေရစိမ္ထားေပးပါ။ ေရစိမ္ေပးထားမွ ဒန္ေပါက္ ထမင္းခ်က္ရာတြင္ ဆန္စင္းျပီးေကာင္းပါမည္။ နာရီ၀က္ခန္႕ ေရစိမ္ျပီးလွ်င္ ဇကာျဖင္႔ ဆန္မ်ားကို ေရျပန္စစ္ထားပါ။ထုိ႔ေနာက္ အုိးထဲသို႔ ေရမ်ားထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ ဆန္မ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ။ဒန္ေပါက္ဆန္ ခ်က္ရာတြင္ က်က္သည္အထိ မတည္ရပဲ၊ တ၀က္ပဲက်က္သည္႔အေနထားထိသာ တည္ရပါမည္။ ဆန္မ်ား တ၀က္က်က္ျပီး အနည္းငယ္ စင္းလာလွ်င္ မီးပိတ္၍ ဇကာျဖင္႔ ျပန္စစ္ထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီ မ်ားမ်ားကို ပါးပါးလွီးျပီး ဆီ၊ ေထာပတ္ ႏွင့္နီလာေအာင္ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ။ စစ္ထားေသာ ထမင္းႏွင့္ ႏွပ္ထားေသာၾကက္သားမ်ားကို တစ္လႊာစီ ထည္႔ပါ။ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္မ်ားကို ျဖဴးေပးပါ။ပဲသီးစိမ္း၊ စပ်စ္သီးေျခာက္ႏွင့္ သီဟိုေစ့မ်ားလည္း ထည္႔ပါ။ ထို႕ေနာက္ ၾကက္သားစိမ္ထားေသာ ဒိန္ခ်ဥ္ရည္ ဖ်န္းေပးပါ။တခါ ထမင္း တစ္ထပ္ ထပ္အုပ္ပါ။
ထမင္း ထည္႔၍ ကုန္လွ်င္ ခ်က္ျပီးဆီ၊ ေထာပတ္ဆီမ်ားကို ႏွံ႕ ေအာင္ေလာင္းထည္႔ ျပီး အေပၚမွ single cream (သို႕)ႏြားႏို႕ အနည္းငယ္ ေတာက္ေပးပါ။အေပၚမီး ေအာက္မီးျဖင့္
မီးအပူခ်ိန္ Oven ၁၈၀ ဒီဂရီထားျပီ ၃၀ မိနစ္ (သို႕) ၄၀ မိနစ္ခန္႔ နပ္ေအာင္ ႏွပ္ပါ။ အေငြ႔ထြက္လာလွ်င္ မီးေလွ်ာ႔၍ မီးေအးေအးျဖင့္ ႏွပ္ထားပါ။ ထမင္းမ်ားနပ္ျပီး အိလာလွ်င္ သုံးေဆာင္လို႕ရပါျပီရွင္။
ခ်ဥ္ေပါင္ႏွင့္ရုံးပေတသီးဟင္းခ်ိဳ၊ သခြါးသီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ပူစီနံ၊နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ သံပုရာသီးတို႕ ၫႇစ္ျပီး နယ္ထားေသာအခ်ဥ္၊ သရက္သီး သနပ္ တို႕ျဖင့္တြဲဖက္၍ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment